Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2023

Вимагав 10 тисяч доларів США у підприємця і погрожував фізичною розправою — судитимуть чоловіка (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно раніше судимого 43-річного чоловіка за фактом вимагання передачі чужого майна з погрозою спричинення тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в м. Первомайський Лозівського району підозрюваний вимагав у підприємця «повернення» неіснуючого боргу в сумі 10 тисяч доларів США. У випадку відмови передати цю суму коштів вимагач погрожував 31-річному потерпілому фізичною розправою. З метою залякування та підтвердження своїх намірів обвинувачений заволодів автомобілем «ВАЗ 2110», який належить підприємцю.
 
Підприємець передав зловмиснику першу частину суми в розмірі 5 тисяч доларів США. 
 
З квітня 2022 року зловмисник продовжив висловлювати погрози потерпілому, вимагаючи передати йому залишок «боргу».
 
18 жовтня 2022 року в м. Первомайський, під час передачі частини суми в розмірі 2 500 доларів США, вимагача затримано в порядку ст. 208 КПК України. 
 
Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Первомайському міськрайонному суді Харківської області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2698