Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2023

Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який незаконно зберігав арсенал зброї та боєприпасів і навіть встиг на цьому підзаробити (ФОТО)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 34-річному харків‘янину за фактом носіння, зберігання, придбання, збуту вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

У жовтні минулого року правоохоронцями було задокументовано факт продажу чоловіком автомата АК-74 та 90 набоїв на загальну суму 84 000 гривень.
 
14 січня ділок продав іншій особі автомат АК-74, 5 гранат РГН російського виробництва із запалами, цинк патронів – 1080 штук та дві протитанкові міни загальною вартістю 160 тисяч гривень. Цього ж дня правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України.
 
Під час обшуків у чоловіка виявляли та вилучили: два авомати АК-74, гранати, пристрій для безшумної стрільби, акумулятивні реактивні снаряди різного типу до ручного гранатомета у кількості 61 шт., майже 4 тисячі набоїв, близько 5 кг тротилу, 3 ручних гранатомети, пістолет, димові шашки, 4 окопні снаряди та 12 стартових порохових зарядів до ручних гранатометів.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
З метою повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування будуть призначені відповідні експертизи.
 
Досудове розслідування проводять слідчі ХРУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2252