Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2023

Працював у так званій «Народній міліції м. Ізюм» — судитимуть чоловіка (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 45-річного чоловіка за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Ізюм ЗС РФ місцевий мешканець добровільно погодився співпрацювати із загарбниками. Він зайняв посаду «водія чергової частини» у псевдоправоохоронному органі — так званій «Народній міліції».
 
Він возив «поліцейських» за необхідними адресами, а також ремонтував службові автівки.
 
У жовтні 2022 року обвинуваченого було викрито. 
 
Справу розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова.
 
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба  Харківської обласної прокураутри

кількість переглядів: 2364