Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2023

Обійняла керівну посаду в органі влади, створеному окупантами, та вивісила триколор на адміністративній будівлі — мешканку Ізюмщини судитимуть за колабораціонізм (ФОТО)

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 31-річної жінки за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації с. Липчанівка Ізюмського району місцева мешканка погодилась на пропозицію загарбників та обійняла посаду «голови» у незаконному органі влади «Бригадировское сельское поселение», до складу якого входили декілька сіл району. 
 
Обвинувачена організовувала та контролювала роботу співробітників окупаційного органу влади, а також неодноразово брала участь у видачі гуманітарної допомоги з боку рф. Крім того, встановлено, що жінка зухвало зірвала прапор України з місцевої адміністративної будівлі і кинула його землю, повісивши прапор рф.
 
Досудове розслідування проводили слідчі СВ Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2461