Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

Несплата орендної плати у сумі майже пів мільйона гривень за використання земельної ділянки — прокуратура подала позов (ФОТО)

Керівником Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова подано до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до фізичної особи про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки.

Встановлено, що земельна ділянка по вул. Ломоносова у м. Харків використовується для експлуатації та обслуговування нежитлової будівлі, право власності на яку зареєстроване за фізичною особою. 
 
Проте сама земельна ділянка перебуває у власності Харківської міської ради. 
 
Реєстрація речових прав на земельну ділянку чоловіком не здійснювалась.
 
Таким чином, фізособа використовує земельну ділянку без виникнення права власності/користування та без державної реєстрації цих прав у відповідності до ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України на неї, а також без сплати коштів за землю в передбаченому законодавством розмірі.
 
Розмір збережених фізичною особою коштів від безпідставно набутого майна, який підлягає відшкодуванню, виходячи з розміру орендної плати за землю, складає майже пів мільйона гривень.
 
Наразі Жовтневим районним судом м. Харкова відкрито провадження у справі.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2104