Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Український ліс має бути захищений та збережений: прокурори через суд вимагають стягнути з «чорних лісорубів» майже 650 тисяч грн

Керівником Дергачівської окружної прокуратури Харківської області подано до суду позовну заяву в інтересах держави до семи фізичних осіб про стягнення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

 

Встановлено, що семеро чоловіків незаконно вирубали 40 дубів та 13 кленів у захисних лісових насадженнях на території Пархомівської селищної ради між селами Пархомівка та Степанівка Краснокутського району Харківської області.
 
Окружною прокуратурою встановлено, що незаконна порубка деревини відбувалась на земельній ділянці, що відноситься до лісового фонду, а саме захисних лісових насаджень, які перебувають у комунальній власності Краснокутської об’єднаної територіальної громади.
 
«Чорні лісоруби» завдали навколишньому природному середовищу шкоду на суму майже 650 тисяч гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи. 
 
Застосування заходів дисциплінарної, адміністративної або кримінальної відповідальності не звільняє винних від компенсації шкоди, заподіяної забрудненням навколишнього природного середовища та погіршенням якості природних ресурсів.
 
Вказані обставини стали підставою для подання окружною прокуратурою відповідного позову. 
 
Наразі Краснокутським районним судом Харківської області відкрито провадження у справі.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2185