Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Прокуратура вимагає витребувати з незаконного володіння квартиру вартістю пів мільйона гривень і визнати нерухомість відумерлою спадщиною (ФОТО)

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова до суду направлено позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради про визнання відумерлою спадщиною квартири вартістю пів мільйона грн гривень, витребування вказаного майна з чужого незаконного володіння, визнання правочину недійсним. 

Окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння квартирою по вул. Конторській у м. Харкові. Після смерті власниці у квітні 2020 року, за відсутності спадкоємців, зазначена нерухомість підлягала переходу у власність Харківської міської територіальної громади за правилами відумерлості спадщини, відповідно до ст. 1277 ЦК України.  
 
Однак згідно відомостей, які містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, приватним нотаріусом у березні 2021 року посвідчено договір купівлі-продажу вказаної квартири від імені померлої. Встановлено, що для незаконного заволодіння нерухомістю було використано паспорт померлої власниці з вклеєною фотокарткою іншої особи.  
 
У подальшому незаконно відчужене майно без належних на те повноважень передано в іпотеку. 
 
Ці порушення стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до суду.  
 
Наразі Жовтневим районним судом м. Харкова відкрито провадження у справі.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2600