Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

У Харкові судитимуть чоловіка, який на просторах інтернету підтримував дії держави-агресора (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 58-річного харків‘янина за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України та публічних закликів до підтримки рішень держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними дізнання, харків’янин систематично поширював у забороненій в Україні соціальній мережі дописи на підтримку російської армії та очільника країни-агресора. 
 
Один з дописів, поширених обвинуваченим, містив наступну пропагандистську інформацію: «ВС РФ разбомбили весь черниговский промзавод, где велись разработки урана по созданию грязной бомбы. Иными словами, укронацисты при поддержке США и НАТО планировали создать атомную бомбу. Цели все уничтожены».
 
Чоловіка судитимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.
 
Дізнання проводили дізнавачі Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2532