Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

Прокурори викрили трьох колаборантів, які працювали у псевдоправоохоронному органі в м. Ізюм (ФОТО)

Східний апеляційний господарський суд підтримав позицію Лозівської окружної прокуратури Харківської області та задовольнив позов щодо повернення земельних ділянок вартістю 13,7 млн грн органу місцевого самоврядування.

Встановлено, що у 2018 році Лозівською районною державною адміністрацією товариству з обмеженою відповідальністю в оренду передано пасовища для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Зазначені землі, площа яких складає 105 га, розташовані на території Смирнівської сільської ради Лозівського району. 
 
У подальшому орендарем з іншим ТОВ укладено договори суборенди цих земельних ділянок. 
 
При цьому суборендарем землі використовувались із самовільною зміною угідь, а саме не як пасовище, а як рілля — для вирощування соняшника. Зміна цільового призначення земель є порушенням умов договору оренди. Крім того, орендна плата сплачувалась до бюджету як за пасовища, нормативно-грошова оцінка яких в рази менша, ніж у ріллі. 
 
Ці порушення стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до суду, однак рішенням суду першої інстанції у задоволенні вимог прокурора було відмовлено. 
 
Продовжуючи послідовно відстоювати інтереси держави, прокурор подав апеляційну скаргу на зазначене рішення. Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов — землі буде повернуто територіальній громаді в особі Лозівської міської ради Харківської області.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2526