Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

Продовжуємо захищати інтереси держави: за втручання прокуратури місцевий бюджет буде поповнено на 350 тис. грн (ФОТО)

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Київської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до фізичної особи-підприємця про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки.

Встановлено, що за фізичною особою-підприємцем зареєстровано право власності на нежитлову будівлю площею понад 290 кв. м, розташовану по вул. Ковпака Сидора в Харкові. Однак право власності на земельну ділянку, на якій знаходиться ця будівля, зареєстровано за підприємцем лише у 2021 році, після укладення відповідного договору купівлі-продажу між ним та Харківською міською радою.
 
Отже, у період з грудня 2019 по серпень 2020 року підприємець використовував цю земельну ділянку незаконно, без виникнення права власності/користування та без державної реєстрації цих прав у відповідності до ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України. Орендна плата за користування землею у цей час відповідачем теж не сплачувалась, у результаті чого місцевому бюджету завдано збитків на суму майже 350 тис. грн.
 
Ці порушення стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду, який задоволено. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
Прессужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2016