Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2023

На Харківщині прокуратура викрила лісничого держпідприємства, який за безперешкодне вивезення деревини вимагав і отримав 24 тис. грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру лісничому за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаного з вимагання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні 2023 року лісничий одного з держпідприємств Харківщини, яке не відноситься до сфери управління Держлісагентства України, організував схему з метою власного збагачення. 
 
Шлях підзаробітку службовець обрав незаконний: він вимагав від чоловіка немаленьку суму за безперешкодні відпуск та вивезення дерев з території лісництва.
 
Аби зробити все «офіційно», лісничий сказав клієнту, що він передасть йому деревини на 28 тис. грн, але через бухгалтерський облік він оформив вивезення дерев тільки на суму 4 тис. грн. 
 
У свою чергу, 24 тис. грн підуть у кишеню лісничому, оминаючи бухгалтерський облік лісогосподарства.
 
26 січня під час передачі 24 тис. грн правоохоронці затримали службову особу в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування проводить СВ Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1657