Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

Забив до смерті знайомого — судитимуть мешканця Лозової (ФОТО)

Лозівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 40-річного раніше судимого чоловіка за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

За даними слідства, у грудні 2022 року чоловіки в одному з будинків м. Лозова влаштували застілля, під час якого вживали алкогольні напої. Між ними виникла сварка, у ході якої обвинувачений пустив у хід кулаки. Він завдав декілька ударів в обличчя опонента, а коли той впав на підлогу, не зупинився. Натомість зловмисник продовжував бити знайомого руками і ногами та, схопивши стілець, вдарив ним потерпілого, а потім завдав удар ще й ножем. Усього обвинувачений завдав близько 30 ударів. 
 
Від отриманих травм потерпілий помер.
 
Раніше обвинувачений вже неодноразово мав проблеми із законом і притягався до кримінальної відповідальності. Зокрема прокурори довели, що протягом 2022 року він вчинив серію крадіжок у Лозовій, а також обманом заволодів чужим майном. 
 
Наразі чоловік відбуває покарання за ґратами, але тепер йому доведеться відповідати ще і за вбивство. Обвинувальний акт розглядатимуть у Лозівському міськрайонному суді Харківської області.
 
Досудове розслідування проводили слідчі СВ Лозівського РВП ГУНП в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2539