Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

Допомагав окупантам будувати систему документообігу — на Куп’янщині викрито колаборанта (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 41-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

У ході дізнання встановлено, що під час окупації смт Великий Бурлук Куп’янського району місцевий мешканець не словом, а ділом виказав свою прихильність представникам зс рф. Підозрюваний добровільно погодився обійняти посаду «и. о. специалиста сектора делопроизводства Великобурлукского территориального управления», створеного окупаційною адміністрацією — «Временной гражданской администрацией Купянского района Харьковской области».
 
До обов’язків колаборанта входили реєстрація кореспонденції і звернень громадян, а також видача довідок мешканцям для подальшого отримання матеріальної допомоги і пред’явлення цих довідок на блокпостах військовим рф.
 
Документування протиправної діяльності здійснювалось спільно з дізнавачами Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2367