Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

До Харкова завітала команда Посольства Швеції — Олександр Фільчаков зустрівся з іноземними дипломатами (ФОТО)

30 січня 2023 року керівник Харківської обласної прокуратури провів робочу зустріч із заступницею посла Швеції Марією Ліндгрен-Салтановою, Другим секретарем Посольства Швеції Нільсом Дальквістом та радником з питань співпраці у реформах у Посольстві Швеції Сусанною Делланс.

На початку зустрічі Олександр Фільчаков подякував іноземній делегації за приїзд до Харкова. 
 
Керівник Харківської обласної прокуратури зазначив, що робота харківських правоохоронців з початку повномасштабного вторгнення держави-агресора не припинялась ні на день. 
 
«Повномасштабна війна РФ проти України триває майже рік. На жаль, на Харківщині російська армія вже забрала життя у 1750 цивільних осіб, з них 74 — діти. Отримали поранення 2638 осіб, з них 204 дитини. На теперішній час процесуальне керівництво здійснюється у майже 11300 кримінальних провадженнях за ст. 438 КК України щодо понад 11700 злочинів, суб’єктами яких є військовослужбовці російської армії, — констатував очільник облпрокуратури. 
 
Зі свого боку дипломати висловили незмінну позицію щодо підтримки України у війні з РФ та запевнили у допомозі і співпраці України та Швеції. 
 
«Дякую Швеції за підтримку нашої держави у боротьбі з агресором. Працюємо далі заради справедливості, покарання кожного російського військовослужбовця та нашої спільної перемоги», — резюмував наприкінці зустрічі Олександр Фільчаков.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2093