Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Зловживання повноваженнями і збитки на понад 550 тис. грн — судитимуть державного реєстратора (ФОТО)

Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, у березні 2019 року державний реєстратор одного з комунальних підприємств Дергачівської ОТГ зареєстрував за громадянином право власності на земельну ділянку, розташовану по пр. Героїв Харкова. При цьому відповідний договір купівлі-продажу цієї ділянки не укладався, тобто держреєстратор не мав правових та документальних підстав для проведення реєстрації.
 
У результаті Харківській міській територіальній громаді завдано збитків на суму понад 550 тис. грн. 
 
Справу розглядатимуть у Дергачівському районному суді Харківської області.
 
Також державний реєстратор вже є обвинуваченим у низці інших кримінальних проваджень за фактами вчинення аналогічних кримінальних правопорушень. 
 
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділу Харківського районного управління поліції № 2 в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1903