Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Збирачку податків для окупантів судитимуть за держзраду (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного державного ревізора-інспектора Куп’янського відділу податків та зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС в Харківській області за фактом держзради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що податківиця співпрацювала з представниками РФ, які окупували м. Куп’янськ.
 
Так, жінка пройшла співбесіду та отримала від представників РФ пропозицію на зайняття посади «главного специалиста отдела регистрации и приемки отчетности» у так званій «Налоговой службе Харьковской области». 
 
Серед її обов’язків було прийняття податкової звітності, забезпечення видачі патентів, надання дозволів на ведення підприємницької діяльності із одночасним стягненням встановленої плати, що призвело до надходження у фінансові фонди окупаційної влади грошових надходжень.
 
Після деокупації Куп‘янська зрадниця втекла до Чугуєва, де 30 вересня її і затримали правоохоронці в порядку ст. 615 КПК України. 
 
Наразі обвинувачена перебуває під вартою.
 
Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова. 
 
Досудове розслідування проводили слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Управління СБУ в Харківській області та Управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2343