Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Застрелив, розчленував тіло та підпалив — прокурори ідентифікували російського військового, який вбив фермера під час окупації Куп‘янщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю ЗС РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 липня 2022 року військовослужбовець 7 окремого мотострілецького полку родом з Курської області РФ разом з іншими російськими військовими приїхав до фермерського господарства у с. Безмятежне Куп’янського району, власником якого був чоловік з активною проукраїнською позицією родом із Закарпатської області. Односельці називали його «Вуйком». 
 
Військовий вийшов з автівки та сказав власнику фермерського господарства підійти до нього під приводом допомоги у ремонті автівки.
 
Коли фермер підійшов до нього, військовий вистрелив йому в голову. Чоловік впав на землю і помер на місці.
 
Після цього російський військовослужбовець розчленував тіло вбитого, частину поклав в авто, на якому приїхали окупанти, та підпалив.
 
Аби приховати цинічний злочин, військовий забрав відрублені залишки тіла фермера та викинув їх по дорозі до с. Вишневе Куп‘янського району. 
 
Правоохоронці встановлюють інших російських військових, причетних до вчинення цього злочину. 
 
Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області, оперативний супровід — ГВ КР Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2037