Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

За клопотанням обласної прокуратури арештовано та передано до АРМА корпоративні права на суму майже 5,5 млн грн низки підприємств на Харківщині з російським слідом (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великих розмірах, службовими особами зазначених підприємств (ч. 2 ст. 209 КК України).

Так, в ході проведення досудового розслідування встановлено значний ризик прийняття рішень керівництвом компаній щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором. 
 
Йдеться про низку зареєстрованих на території м. Харкова та Харківської області підприємств з різними видами діяльності, серед яких оптова торгівля паливом, зерном, дослідження й експериментальні розробки у сфері природничих і технічних наук, будівництво житлових і нежитлових приміщень тощо. Засновниками вказаних компаній є громадяни РФ. 
 
26 січня 2023 року слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання прокурора Харківської обласної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права підприємств, засновниками яких є громадяни РФ, на загальну суму близько 5,5 млн гривень, а також на нежитлову будівлю площею майже 1260 кв. м. Наразі вказані арештовані активи вже передані до АРМА.
 
Харківською обласною прокуратурою спільно з ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області та за інформаційного забезпечення ГУ ДПС у Харківській області продовжується вжиття заходів щодо арешту майна та корпоративних прав громадян РФ та російських компаній.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2274