Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Прокуратура через суд вимагає від харків’янина повернути міській раді землю вартістю 83 млн грн (ФОТО)

Керівник Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави до фізичної особи про розірвання договору оренди землі та повернення до земель запасу міста земельної ділянки вартістю 83 млн гривень.

Так, харків’янин у 2007 році отримав у оренду земельну ділянку площею майже 2,5 га із земель рекреаційного призначення на території Черкасько-Лозівської сільської ради Дергачівського району за межами населеного пункту для будівництва бази відпочинку. 
 
Згодом вказана земля перейшла до комунальної власності Харківської міської ради та отримала нову адресу — просп. Лозовеньківський у м. Харкові.
 
Зазначена земельна ділянка має слугувати оперативним базисом для розміщення різноманітних об’єктів життєдіяльності людини, задоволення потреб територіальної громади у розвитку інфраструктури на її території.
 
Харків’янином вже впродовж 16 років так і не розпочато будівництво. Земельна ділянка знаходиться в занедбаному стані, фізичною особою не отримано передбачених законодавством дозвільних документів на здійснення будівництва, встановлених договором оренди землі, що свідчить про наявність істотних порушень умов договору з боку орендаря. 
 
Це унеможливлює ефективне використання вказаної земельної ділянки.
 
За позовом окружної прокуратури Дзержинським районним судом міста Харкова відкрито провадження у справі.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1257