Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2023

За смерті українців — військове звання від путіна: ідентифіковано російського генерала, який керував окупацією Харківщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 52-річному генерал-лейтенанту, командувачу 11 армійського корпусу балтійського флоту західного військового округу міністерства оборони російської федерації (в/ч 25810) за фактом ведення агресивних воєнних дій, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

За даними слідства, з початку березня до середини липня минулого року підозрюваний керував агресивними діями окупаційного угруповання військ «Балаклія», силами якого були окуповані території Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів Харківської області. Він реалізовував злочинні накази та розпорядження вищого політичного керівництва рф, зокрема командувача західним військовим округом зс рф, начальника генштабу зс рф, міністра оборони рф.
 
Російський генерал наказував бомбардувати населені пункти Харківщини, внаслідок чого гинули мирні українці, у тому числі діти. Через агресивні незаконні розпорядження підозрюваного піддавались обстрілам житлові будинки, цивільна та критична інфраструктура. Все заради того, щоб виконати головне завдання свого керівництва: захопити Харківську область. 
 
Також встановлено, що в зоні оперативної відповідальності генерала перебувало понад чотири тисячі військовослужбовців рф офіцерського, сержантського та рядового складу, серед яких майже 1200 військовослужбовців, відзначених російськими нагородами.
 
За ведення агресивних воєнних дій на території Харківської області сам підозрюваний 6 липня 2022 року указом президента рф путіна в.в. отримав військове звання «генерал-лейтенант».
 
Зазначені злочинні дії російського генерала призвели до трагічних наслідків для України: загибелі людей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості, заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення будівель, майна та інфраструктури.
 
Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.
 
Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1320