Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2023

Працювали в окупаційній адміністрації — викрито двох мешканок м. Ізюм (ФОТО)

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру двом жінкам за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Активна робота з викриття пристосуванців, які співпрацювали з ворогом під час окупації територій Харківщини, продовжується — встановлено ще двох мешканок м. Ізюм, які виявились поплічницями окупантів.
 
Одна з підозрюваних — 49-річна жінка. За даними слідства, під час окупації населеного пункту вона погодилась на пропозицію представників держави-агресорки та влаштувалась на роботу до окупаційної адміністрації у якості «головного спеціаліста відділу благоустрою та оперативного планування». На цій посаді колаборантка виконувала доручення і розпорядження начальника відділу, пов’язані з благоустроєм.
 
Інша підозрювана — 45-річна жінка, яка відповідала за документообіг у незаконному органі влади, працюючи на посаді «головного спеціаліста відділу документаційного забезпечення тимчасової цивільної адміністрації Ізюмського району».
 
Викриття протиправної діяльності проводилось спільно з дізнавачами СД Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1342