Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2023

Вирок суду: прокурори довели вину двох харків’ян, які збували метадон (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Салтівської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винними двох чоловіків у незаконному зберіганні з метою збуту та збуті наркотичних засобів, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). Їм призначено покарання у виді позбавлення волі на 6 років та 6 років 6 місяців позбавлення волі відповідно, з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що двоє чоловіків, які раніше вже неодноразово мали проблеми із законом, знову вчинили злочин. Цього разу — у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.
 
Встановлено, що 48-річний та 39-річний мешканці Харкова вирішили заробляти, розкладаючи закладки з наркотиками по місту. У грудні 2022 року чоловіки придбали великий пакет, у якому містилися згортки з метадоном. Ці згортки обвинувачені розкладали по схованках, фотографували місце та надсилали координати кінцевим покупцям.
 
Закладників викрили 23 грудня минулого року, коли вони підшукували місце, аби залишити там «товар». У ході обшуків, проведених за місцями мешкання обвинувачених, виявлено та вилучено понад 200 згортків з метадоном.
 
Обвинувальний вирок виніс Московський районний суд м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1284