Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2023

Створив проросійський сайт, на якому закликав рф завдавати ракетних ударів по території України: мешканець Харківщини отримав вирок (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури визнано винним 42-річного чоловіка за фактами розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій, поєднаних з розпалюванням національної ворожнечі, з метою зміни меж території або державного кордону України та виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 110 КК України, ч. 2 ст. 436-2 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у червні минулого року охоронець лікарні з м. Красноград за грошову винагороду погодився виконати замовлення російського представника щодо створення пропагандистського вебсайту. 
 
Інтернет-агітатор поширював на вказаному сайті матеріали на підтримку проведення так званої «спеціальної військової операції» та антиукраїнський контент, направлений на розпалювання національної ворожнечі. Зокрема, в опублікованих статтях йшлося про «подвиги российских военных», «героев спецоперации» та обстановку на «фронте новороссии». 
 
Крім того, у поширених матеріалах містились звернення до військово-політичного командування держави-агресорки із закликами завдавати ракетних ударів по території України, а також висловлювання щодо визнання правомірною діяльності представників окупаційної адміністрації. 
 
На початку листопада 2022 року правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України.
 
У судовому засіданні обвинувачений зазначив, що він отримав гроші на електронний гаманець, але вивести їх так і не зміг.
 
Суддя Красноградського районного суду Харківської області виніс обвинувальний вирок стосовно чоловіка. Наразі триває строк на апеляційне оскарження. 
 
Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно з Управлінням СБУ в Харківській області. 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1157