Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2023

Шахрайство під виглядом евакуаційних перевезень та доставки товарів під час масштабних бойових дій на Харківщині: судитимуть чоловіка (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 45-річного чоловіка за фактом шахрайства, вчиненого повторно (ч. ч. 1, 2 ст. 190 КК України).
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що з березня по квітень минулого року харків’янин систематично наживався на горі мирних мешканців. Так, він повідомляв людям, що працює віддалено та займається як організацією перевезення людей з гарячих точок Харківщини, так і доставкою продуктів харчування, ліків, палива та продажем генераторів. «Добродій» спілкувався з потерпілими через різні месенджери під вигаданим нікнеймом. 
 
Люди, перебуваючи у складних ситуаціях через війну, переводили на банківську картку шахрая гроші, так і не отримавши жодної допомоги.  
 
Чоловік спричинив потерпілим матеріальних збитків на суму близько 150 тисяч гривень. 
 
Обвинуваченого судитимуть у Московському районному суді м. Харкова. 
 
Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області. 
 
Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі до трьох років. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 947