Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2023

Допомагали окупантам в налагодженні газопостачання — двом робітникам АТ «Харківгаз» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова заочно повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Активна робота з викриття поплічників держави-агресорки триває. Встановлено особи ще двох пристосуванців, які працювали на ворога під час окупації Куп’янська. Колаборантами виявились двоє співробітників Куп’янської дільниці Куп’янського територіального підрозділу АТ «Харківгаз».
 
Один з підозрюваних — 39-річний інженер вказаного підприємства, інший — старший майстер. За даними слідства, чоловіки налагодили відносини з окупаційною адміністрацією та влаштувались на роботу до так званого «государственного предприятия «Купянский участок газоснабжения ТП АО «Харьковгаз», створеного на базі українського підприємства.
 
Колаборанти, маючи спеціальні технічні знання, навички у сфері газопостачання, сприяли налагодженню незаконного транспортування газу до населених пунктів, які на той час перебували під окупацією рф.
 
Наразі підозрювані переховуються від слідства. Вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.
 
Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1234