Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2023

За клопотанням прокуратури арештовано корпоративні права харківського підприємства у розмірі 1 млн грн: засновники компанії — громадяни рф (ФОТО)

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). 

Під час досудового розслідування встановлено, що засновниками та кінцевими бенефіціарами підприємства у м. Харкові є батько та син, які є громадянами рф. Компанія займається виробництвом готових текстильних виробів, крім одягу. 
 
Правоохоронцями виявлено значний ризик прийняття рішень керівництвом компанії щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором.  
 
30 травня 2023 року слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання прокурора окружної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права підприємства, засновниками яких є громадяни рф, на загальну суму 1 млн гривень. 
 
Наразі вирішується питання про передачу арештованих активів до АРМА. 
 
Досудове розслідування проводить СВ відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1118