Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Організував вивезення українського врожаю до рф — викрито директора сільгосппідприємства (ФОТО)

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова заочно повідомлено про підозру директору сільгосппідприємства за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 

Встановлено особу ще одного колаборанта, який провадив господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором. Ним виявився мешканець Куп’янська, який є директором підприємства, що спеціалізується на вирощуванні зернових культур.
 
За даними слідства, у період з травня по вересень минулого року чоловік організував вивезення з території України до м. валуйки бєлгородської області рф понад 10 тисяч тонн соняшника. Колаборант здійснював безпосереднє супроводження та координацію роботи водіїв щодо перевезень сільгосппродукції з окупованої частини Харківської області на територію рф.
 
Більше того, підозрюваний виїхав до бєлгородської області і зареєстрував там сільгосппідприємство відповідно до вимог російського законодавства для подальшої реалізації вивезеного з України соняшника та отримання прибутку.
 
Підозрюваний виїхав з України через кордон з рф і наразі переховується від слідства поза межами нашої держави. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.
 
Досудове розслідування проводить СВ ВП № 1 ХРУП № 3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1068