Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Працювала в «юридичному відділі» при окупаційній адміністрації — викрито мешканку Куп’янська (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 35-річній мешканці м. Куп’янськ за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).
 

Прокуратура спільно з іншими правоохоронними органами продовжує викривати пристосуванців, які працювали на ворога під час окупації територій Харківщини.
 
За даними слідства, під час окупації Куп’янська місцева мешканка добровільно погодилась на пропозицію загарбників та обійняла посаду «и. о. главного специалиста юридического отдела ВГА Купянского района».
 
Колаборантка приводила у відповідність до вимог російського законодавства документи, які готувались окупаційною адміністрацією, та готувала проєкти службової документації для керівника відділу.
 
Наразі підозрювана переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення її у розшук.
 
Викриття протиправної діяльності проводилось спільно з Куп’янським РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу ДКР СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1104