Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2018

Ю. Данильченко: прокуратура вимагатиме взяти під варту підозрювану у замовленні вбивства зятя

 

Сьогодні, 26 січня, слідчі прокуратури Харківської області  оголосили про підозру в організації вбивства на замовлення з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п.п. 6, 11, ч. 2 ст. 115 КК України) 62-річній харків'янці, яку напередодні затримали слідчі прокуратури та співробітники СБУ. Про це під час брифінгу повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

 

"Наразі  підозрювана затримана у порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом ми звернемося до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Будемо вимагати тримання під вартою без можливості внесення застави", - повідомив прокурор області.

 

За даними слідства, у 2015 році донька та зять підозрюваної розлучилися. З того часу і до сьогодні колишнє подружжя через суди ділило майно та опіку над спільною дитиною. Стосунки були конфліктними. Наприкінці минулого літа теща вирішила "закрити питання".

 

Тоді в неї і виник умисел убити колишнього родича.  Жінка через знайомих почала шукати людей з кримінальним минулим і врешті-решт познайомилася з раніше кілька разів судимим 32-річним чоловіком. З ним вона домовилася про вбивство. Однак чоловік звернувся до прокуратури та СБУ. З цього моменту за розвитком подій пильно стежили правоохоронці.

 

Як розповів Ю. Данильченко, перемовини йшли кілька місяців. Десь близько місяця спецпідрозділи СБУ і слідчі прокуратури готувалися до імітації злочину. Врешті-решт колишня теща дала виконавцю передоплату у розмірі 1,5 тис. доларів США. Головна умова виконання вбивства від замовниці - смерть має бути схожою на природну. Підозрювана розповіла виконавцю, що колишній зять приймає препарати. Тому кілер пообіцяв підмінити препарат, який вживав потерпілий, і той мав сам собі уколоти отруту.

 

24 січня на вул. Сумській водію нібито стало погано в автівці. Він викликав швидку. Дорогою до автомобіля лікарів втратив свідомість. 25 січня умовний вбивця прийшов на зустріч із замовницею та отримав другу частину грошей - 8,5 тис. доларів США. Таким чином життя чоловіка коштувало 10 тис. доларів США.

 

Підозрювана зі слідством не співпрацює. Свідчення не надає.

 

Наразі досудове розслідування триває.

 

 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1297