Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2019

Прокуратура Харківської області отримала сучасне комп’ютерне обладнання від європейських партнерів

 

9 липня 2019 року представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) у рамках проекту «Розбудова спроможностей у боротьбі з тяжкими злочинами та організованою злочинністю» передали технічне обладнання прокуратурі Харківської області. Комп’ютерна техніка буде використовуватися для роботи постійно діючої міжвідомчої робочої групи у сфері протидії організованій злочинності (ROCTAF).

Звертаючись до представників Місії, прокурор області Юрій Данильченко зазначив, що прокурори Харківщини вже не один рік ефективно співпрацюють з фахівцями КМЄС. За цей час відбулася велика кількість тренінгів, круглих столів, створено декілька робочих груп різної спрямованості.
 
«Сьогоднішня наша зустріч – це ще одне свідчення взаєморозуміння обох сторін. Боротьба з організованою злочинністю є пріоритетом для правоохоронців у всьому світі. Ще у 2017 році під час однієї із зустрічей ми порушили питання щодо проблем у координації діяльності всіх правоохоронних підрозділів на напрямку саме боротьби з організованою злочинністю. Адже після ліквідації так званого УБОЗа правоохоронна система гостро потребувала нових форм взаємодії», - розповів Ю. Данильченко.
 
Він також додав, що ініціатива зі створення міжвідомчої робочої групи отримала високу оцінку від Консультативної місії.
 
«Учасники групи змогли розширити коло своїх практичних та теоретичних знань під час обміну досвідом з колегами як в Україні, так і під час поїздок до Великобританії та Нідерландів», - наголосив прокурор області.
 
За його словами, результат роботи цієї групи є практичним й осяжним. Так, у 2017 році виявлено 10 організованих злочинних груп та злочинних організацій, а лише за 6 місяців цього року – вже 14, зокрема, 2 злочинні організації.
 
Ю. Данильченко подякував фахівцям місії за плідну співпрацю та допомогу в технічному оснащенні.
 
В.о. керівника відділу з питань організованої злочинності КМЄС Паулюс Клікунас відзначив, що сьогоднішній захід – це своєрідний символ підтримки партнерів у спільній роботі, спрямованій на подолання загальносвітової проблеми.
 
«Глобалізаційні процеси зробили світ меншим для організованих злочинних груп, одночасно розширивши рамки та обсяги роботи для правоохоронців. Тому наразі спільна робота на подолання загальносвітової проблеми організованої злочинності як ніколи потребує координації і спільних дій» - підкреслив  П. Клікунас.
 
Він також зауважив, що Генеральна прокуратура України спільно з прокуратурою Харківської області та Національної академією прокуратури підготували методичні рекомендації щодо координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії організованій злочинності. Ці рекомендації покликані стандартизувати  ту модель міжвідомчої роботи, яка була створена на базі прокуратури Харківщини. Він висловив сподівання, що незабаром така стандартизація буде запроваджена в усіх областях України.
 
Керівник регіонального представництва КМЄС Роберт Жулкєвскі також звернув увагу на значущість спільної роботи для досягнення вагомих результатів у подоланні проявів організованої злочинності та подякував представникам прокуратури області за активну та ефективну роботу на цьому напрямі.
 
Довідково:
 
КМЄС в Україні здійснюється проект "Розбудова спроможностей у боротьбі з тяжкими злочинами та організованою злочинністю". В межах реалізації зазначеного Проекту, в рамках Пакету Рекомендацій щодо протидії організованій злочинності КМЄС рекомендувало створення робочих груп у сфері протидії організованій злочинності у регіонах з метою посилення та покращення можливостей правоохоронних органів України у виявленні, розслідуванні та ліквідації організованих груп та злочинних організацій, які становлять найбільшу загрозу для суспільства.
 
Зазначений Пілотний проект був розпочатий на базі досвіду прокуратури Харківській області у 2017 році. З метою обговорення та подальшої імплементації Проекту проведено низку спільних заходів.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1409