Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2014

Підсумки роботи органів прокуратури Харківської області з розгляду запитів на інформацію за 2013 рік

Протягом 2013 року органами прокуратури Харківської області відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» розглянуто 200 запитів на інформацію, з яких надано інформацію на 131, відмовлено у задоволенні 3 запитів, надано роз’яснення по 66. Ще 35 запитів направлено належним розпорядникам інформації, у тому числі 10- підпорядкованим прокурорам.

Запити органами прокуратури області розглянуто з питань досудового розслідування – 40, організаційно-розпорядчої діяльності – 39, з питань правозахисної діяльності – 28, з кадрових питань – 8, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді та підтримання державного обвинувачення в суді – 6 та 4 відповідно, з інших питань розглянуто 75 запитів.
Окрім виконання Закону органами прокуратури, як розпорядником публічної інформації, прокурорами проводяться перевірки додержання його вимог  іншими суб’єктами відносин у сфері доступу до публічної інформації.

 За результатами проведених перевірок розглянуто 49 подань прокурорів про усунення порушень Закону. За наслідками розгляду вказаних документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 32 посадові особи органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Прокурорами і надалі приділятиметься належна увага виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
кількість переглядів: 915