Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2013

Підсумки роботи прокуратури Харківської області з розгляду запитів на інформацію за 2012 рік

Протягом 2012 року органами прокуратури Харківської області відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» розглянуто 189 запитів на інформацію, з яких надано інформацію на 123, відмовлено у задоволенні 15, надано роз’яснення на 51.  Ще 32 запита направлено належним розпорядникам інформації.

Переважна більшість запитів подана громадянами – 164. Крім того, від засобів масової інформації надійшло 34 запита, від юридичних осіб – 20, від громадських організацій – 3.

Запити органами прокуратури області розглянуто з питань досудового слідства – 48, правозахисної діяльності - 26, організаційно-розпорядчої діяльності – 25, з кадрових питань – 15, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді – 11, з питань підтримання державного обвинувачення в суді – 8; з інших питань розглянуто 56 запитів.

Окрім виконання Закону органами прокуратури, як розпорядником публічної інформації, прокурорами проводяться перевірки додержання його вимог  іншими суб’єктами відносин у сфері доступу до публічної інформації.

За результатами проведених перевірок розглянуто 47 подань прокурора про усунення порушень Закону, задоволено 19 протестів. За наслідками розгляду вказаних документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 45 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, з яких 25 посадових осіб органів державного контролю.

Прокурорами і надалі приділятиметься належна увага виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації
кількість переглядів: 919