Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

«Сьогодення» (ОТБ): Свято знань у Богодухівському НВК

01.09.2015

Прокурори привітали підшефних з Богодухівського спеціального НВК зі святом Першого Дзвоника

Вихованцям спеціальних навчальних закладів — особлива увага та підтримка. Сьогодні до Богодухівського навчально- виховного комплексу, де навчаються діти , які потребують корекції розвитку, завітали їхні шефи з прокуратури Харківської області.

Головними героями Дня знань у «Богодухівському спеціальному навчально-виховному комплексі» стали першокласники. Діти з гордістю повідомили всім, що готувалися до навчання.

Я знаю казочку цікаву, й можу написати гарне слово «мама». Ми навчатись будем тільки на 12 і нічого не забудем через років 20.

Старшокласники ж перед початком нового навчального року згадують літній відпочинок, який організували для них шефи. Говорять, що добре відпочили та набралися сил.

Кирило Невдоха, вихованець КЗ «Богодухівський спеціальний навчально-виховний комплекс»
Оздоровлювались на березі Чорного моря. Відвідували на екскурсіях місто Скадовськ, дізналися про їх героїв, про громаду- в музей ходили. Каталися на атракціонах. А в таборі «Сонячний» ми були в отряді.

Перед новим навчальним роком шефи передали школі подарунки. Зі слів прокурора Харківської області Юрія Данильченка, колектив прокуратури піклується про те, щоб ці діти відчували постійну увагу. Могли пізнавально та активно проводити вільний час.

Юрій Данильченко, прокурор Харківської області
С нашей помощью они посещают такие заведения в Харькове, как зоопарк, экопарк, дельфинарий, концертные мероприятия. Этим летом коллектив прокуратуры подарил много путевок в лагеря отдыха.
Як розповіли в навчальному закладі, до першого класу цього року прийняли десятьох дітей.

Олена Хованова, директор КЗ «Богодухівський спеціальний навчально-виховний комплекс»
Але до 5 вересня іще в нас є потенціал, до нашого закладу діти прибувають, бо ми не дуже розрекламовані. Бо не всі батьки розуміють цінність цього закладу.

Потрапляючи в середовище однолітків у спеціальному навчально- виховному комплексі, діти не почуваються одинокими, — говорять викладачі. А в загальноосвітній школі вони можуть отримувати стреси, які негативно позначаються на розвиткові.
Старшокласники тут здобувають не лише спеціальну освіту, а й опановують робітничі професії.

Олена Хованова, директор КЗ «Богодухівський спеціальний навчально-виховний комплекс»
Це в нас можуть бути тваринники, озеленювачі, можуть бути квітникарі- за уподобанням. Тобто ми привчаємо дітей до праці, яка буде потрібна в подальшому житті. Вони повинні бути соціалізовані в суспільстві.

У закладі працюють спортивні секції (футбольна, баскетбольна, волейбольна, фітнесу) та гуртки за інтересами (художнє вишивання, образотворчого мистецтва, хореографічний, вокального співу, бісероплетіння, модульного орігамі), -йдеться на сайті закладу. Також вихованці Богодухівського СНВК протягом останніх років були переможцями спеціальних олімпіад в Китаї, Греції, Туреччині, Польщі.

Відео дивіться тут.

Автор: Світлана Маренич

Джерело: ОТБ Новини "Сьогодення" від 01.09.2015

кількість переглядів: 1127