Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Телеканал новин "24": У Харкові складали іспити майбутні прокурори

12.09.2015

Вони як студенти: хвилюються, вірять у забобони, покладаються на себе і трохи на везіння. У Харкові тестують прокурорів. Сюди з'їхались 8 сотень кандидатів з Полтавщини, Сумщини та Луганщини.

Сісти у прокурорське крісло хочуть і ті, хто у професії давно не працює. Юрій підприємець, з посади пішов ще 15 років тому. Але тепер вирішив ризикнути, бо вірить у зміни.

Приваблює прокурорська робота і зарплатнею. За законом вона суттєво зросте. рядовому прокурору, кажуть, зарплатня становитиме близько 13 тисяч гривен.

Тестування проходить під суворим контролем. Шансів списати чи підгледіти немає. Того, хто правила порушить, із тестів просто виганятимуть.

У нас встановлені глушилки для мобільного зв'язку, у нас ведеться відеоспостереження, у нас стоїть по 2 відеокамери і ще одна камера веде онлайн трансляцію цього процесу в каналі ютуб,— кажуть в управлінні реформування прокуратури.

Результат тесту кандидат отримує одразу після завершення. Спостерігачі зазначають – із понад восьми сотень людей, які прийшли випробувати свої сили минулих вихідних, макисимальний бал набрали лише десятеро.

 
Джерело: Телеканал новин "24" від 12.09.2015

Відео тут.

кількість переглядів: 1389