Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

НСН "Харьковские известия": 5 погибших, 6 пострадавших. Подробности смертельного ДТП в Харькове

19.10.2017

Все трапилося вчора ввечорі у центрі міста, в результаті зіткнення двох автомобілів один вилетів на узбіччя де буквально зніс людей, які там знаходилися. Хто був за кермом, які версії висуває слідство, стан водіїв, та стан постраждали.

Це страшні кадри зняті очевідцамі в перші хвилини після аварії, що сталася вчора близько дев'ятої вечора в центрі Харкова. За інформацією поліції, автомобіль в'їхав в групу людей, що стояли на тротуарі в очікуванні зеленого світла. На цих кадрах камер відеоспостереження видно як все відбувалося. Камера зафіксувала, як "Volkswagen" після дозволяючого сигналу світлофора починає рух з Бурсацького спуску на вулицю Мечникова, а в нього врізається "Lexus", що рухався на червоний сигнал світлофора по Сумській.

Ганна Костиріна свідок аварії
Я такого ещё не видела. И светофор же висел, страшно очень смотреть это. Тем более как людей почти не было и со стороны это было очень хорошо и отчётливо видно. Как эту машину крутило несколько раз. Первый раз сильно крутануло и ещё пару раз перевернулась она и стала на крышу.

Олег Бех начальник ГУНП в Харківській області
Автомобиль "Lexus" под управлением девушки 20 лет, которая двигалась на запрещённый сигнал светофора совершил столкновение с автомобилем "Volkswagen" под управлением мужчины 49 лет. В результате столкновения "Lexus" вылетел на тротуар улицы Сумской и совершил наезд на 11 пешеходов. 5 из которых погибли на месте.

Вже відомо ім'я харків'янки, яка перебувала за кермом автівки, під колесами якої загинули люди. Нею виявилася 20-річна студентка університету імені Каразіна Олена Зайцева.

Віта Дубовик речник прокурора Харківської області
Можу зазначити, що за останні 2 роки вона 6 разів притягувалася до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Я знаю, що вони були різні, зокрема, здається і перевищення швидкості.

Так само вже відомо, що Олена Зацева керувала автомобілем, записаному на її батька Василя Зайцева - харківського бізнесмена. Так само вона є зведеною сестрою екс-заступника прокурора Черкаської області Дмитра Зайцева. Це також підтвердили офіційно.

Віта Дубовик речник прокурора Харківської області
Це дійсно зведена сестра колишнього працівника, який з 2014 року жодного відношення до правоохоронних органів України не має, так я це підтверджую. 

Постраждалі в ДТП по вулиці Сумській отримують всю необхідну допомогу. Всього 7 людей звернулося у лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги. З них четверо були доставлені каретами швидкої, двоє приїхали самі і одна, дівчина водій "Lexus" - під конвоєм. У неї медики не виявили ніяких пошкоджень. Наразі в лікарні 4 постраждалих. 

Андрій Козаченко заступник головного лікаря лікарні швидкої та невідкладної допомоги
Это 3 женщины, 1 мужчина. Все имеют сочетанные травмы - это повреждение головы, головного мозга, в том числе грудной клетки, брюшной полости и скелетная травма. Двое из них в тяжелейшем состоянии, двое в состоянии ближе к средней тяжести. Последние не имеют повреждения внутренних органов, которые бы требовали операции. Но имеют повреждения головы, головного мозга и скелетную травму. 

Серед постраждалих і ось ця жінка. Вона просить не показувати її обличчя, бо не хоче турбувати рідних. Мешкає жінка є Києві. Приїхала до Харкова на семінар та залишилась на пару днів, аби погостювати у вагітної подруги. З якою вчора і опинилися під колесами авто. 

постраждала в аварії
Я ничего не помню, мне всё казалось как сон. Светофор, зебра и потом я уже в больнице. Я просыпалась, когда мне ногу делали и просыпалась, когда мне швы накладывали на голову. Знаете, если бы я не осталась у них на пару дней, всё бы было в порядке.

За даними поліції, обидва водії, учасники аварії, що сталася в центрі міста були тверезі, результати аналізів на наркотики будуть готові пізніше. Крім того, правоохоронці перевірять, чи користувалася дівчина мобільним телефоном під час руху. Якщо провина 20-річної студентки буде доведена у суді, їй загрожує 10 років позбавлення волі. Зараз вона знаходиться у ізоляторі тимчасового утрамання.

 

 

Джерело: НСН "Харьковские известия" від 19 жовтня 2017 року

кількість переглядів: 1173