Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

МГ "Объектив": У Харкові обговорили впровадження нової системи оцінки ефективності роботи прокурорів

19.04.2019

На Харківщині 30 прокурорів-добровольців пройшли оцінювання за новою схемою. 

Проект щодо впровадження нової системи оцінки ефективності роботи прокурорів реалізується в трьох областях – Харківській, Одеській та Львівській. У кожній оцінювання на добровільній основі пройшли близько 30 рокурорів. 

Юрій Данильченко, прокурор Харківської області:
У Харківській області проводилася перша пілотна оцінка діяльності прокурора, результати роботи бралися за 2018 рік. Оцінка проводилася по 26 критеріям. 

Як зазначив Данильченко, співпраця прокуратури регіону та Консультативної місії Євросоюзу триває майже пять років. Серед учасників – представники Місії, керівництво ГПУ, Національної академії прокуратури, а також прокуратури Львівської, Одеської та Донецької областей. Представники Місії наголошують: робота прокурорів має оцінюватися не лише за кількісними, а й за якісними показниками. 

Гатіс Донікс, провідний радник з питань прокуратури Консультативної місії ЄС
Прокуратура работает с очень большим и сложным объемом работы, но этот сложный и большой объем должен быть качественно сделан. Цель этого проекта и цель оценки индивидуальной деятельности прокурора – именно поднять качество работы прокурорской системы и каждого прокурора отдельно. 

Заступниця генпрокурора Анжела Стрижевська відзначила, що одним з найскладніших питань в оцінюванні діяльності працівників прокуратури є визначення критеріїв такої оцінки. Також вона наголосила, що це питання необхідно врегулювати на законодавчому рівні. 

Анжела Стрижевська, заступниця генерального прокурора України
Тут ми готові разом із нашими європейськими партнерами готувати відповідні пропозиції щодо змін у законодавстві з метою, щоб оцінка якості роботи прокурорів та критерії, які запроваджуються, мали загальноукраїнський характер. 

Учасники зустрічі підкреслили, що такий формат надає можливість оцінити діяльність прокуратури в цілому та спонукає працівників підвищувати свою кваліфікацію. У прокуратурі Харківщини запевнили: не планують зупинятися на впровадженні лише цього проекту.

 




Автор: Ольга Куріленко
Джерело: "Объектив" від 18.04.2019

кількість переглядів: 974