Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2021

Незаконне зберігання тютюнових виробів з метою збуту на суму майже 2 млн грн – судитимуть двох харків’ян (ФОТО)

Київською окружною прокуратурою м. Харкова направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом незаконного зберігання з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Новіков, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2020 році двоє харків’ян займалися незаконним зберіганням та збутом тютюнових виробів.
 
Так, за місцями мешкання чоловіків проведено ряд обшуків, виявлено та вилучено тютюнові вироби для куріння кальяну на суму близько 2 млн грн. Крім того, встановлено, що маркування та оформлення тютюнових виробів не відповідає законодавству України, нормам та стандартам, встановленим в Україні для вказаної категорії товарів.
 
13 жовтня 2021 року обвинувальний акт стосовно двох чоловіків направлено до Фрунзенського районного суду м. Харкова.
 
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділу Харківського районного управління № 1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБ України в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2506