Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2021

Захист прав дітей — прокуратура через суд зобов’язала усунути порушення пожежної безпеки у навчальному закладі

13 жовтня 2021 року Харківським окружним адміністративним судом задоволено позов Чугуївської окружної прокуратури Харківської області про визнання незаконною бездіяльності Зміївської міської ради та зобов’язання вчинити дії, пов’язані з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у загальноосвітній школі.

За інформацією керівника окружної прокуратури Сергія Прилуцького, встановлено, що у вересні 2020 року провідним інспектором Зміївського районного відділення ГУ ДСНС України у Харківській  області проведено позапланову перевірку загальноосвітньої школи, розташованої у м. Зміїв. У ході перевірки встановлено численні порушення правил пожежної та техногенної безпеки. Зокрема, не забезпечено технічне обслуговування засобів протипожежного захисту та їх утримання у працездатному стані. Про усунення зазначених порушень винесено відповідний припис.
 
Прокуратурою встановлено, що з часу проведення перевірки пройшло вже більше року, а вказані порушення у навчальному закладі так і не усунуто.
 
Недодержання Зміївською міською радою вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки призводить до загрози життю та здоров’ю неповнолітніх, які перебувають у навчальному закладі, та порушує права дітей.
 
Зазначені порушення державних та суспільних інтересів у сфері охорони дитинства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду.
 
Наразі рішення суду не набрало законної сили, триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2806