Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2024

На Харківщині завдяки втручанню прокурорів ще одне укриття приведено в належний стан (ФОТО)

Суд задовольнив позовну заяву керівника Харківської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави про зобов’язання приведення захисної споруди цивільного захисту в належний технічний стан та готовність до укриття населення.

 

Під час вивчення стану законності у сфері використання та забезпечення об’єктів цивільного захисту населення прокурорами виявлено низку порушень, пов'язаних з утриманням захисної споруди в ліцею у м. Люботин. Сховище розраховано на 475 осіб. Його площа складає 506,8 кв. метрів.
 
Перевіркою встановлено, що укриття є обмежено готовим.
 
У зв’язку з цим окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який задоволено Харківським окружним адміністративним судом.
 
На виконання вказаного рішення відповідачем споруда цивільного захисту приведена у готовність до використання, зокрема споруду забезпечено первинними засобами пожежогасіння, облаштовано додаткове освітлення, в укритті наявні лікарські засоби тощо.
 
Окружною прокуратурою систематично вживаються заходи судового захисту інтересів держави за фактами виявлених порушень у сфері цивільного захисту на території Харківського району.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 34