Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

Налагодив збут вогнепальної зброї до Харкова — судитимуть мешканця столиці (ФОТО)

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 55-річного чоловіка за фактом придбання, носіння, зберігання, збуту вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Києва у квітні та червні 2023 року придбав автомати системи «Калашников» АК-74 з метою подальшого перепродажу. Для пошуку покупців чоловік використовував спеціалізовані сайти — мілітарні аукціони, де публікував оголошення і домовлявся з покупцями про умови угоди.
 
Отримавши грошовий переказ від «клієнта» на банківську картку, обвинувачений здійснював неповну розборку зброї. Відділивши від каркасу необхідні деталі, чоловік розподіляв їх по коробах, після чого надсилав через поштового перевізника покупцю — мешканцю Харкова.
 
Таким чином обвинувачений збув за майже 80 тис. гривень дві одиниці вогнепальної зброї — автомати системи «Калашников» АК-74.
 
Чоловіка судитимуть у Комінтернівському районному суді м. Харкова.
 
Досудове розслідування проводили слідчі ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області.
 
Обвинуваченому загрожує до семи років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 65