Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

Заволодіння майже 1,9 млн грн на ремонті ліцею у Краснограді: викрито злочинну групу осіб на чолі з посадовцем однієї з селищних військових адміністрацій (ФОТО)

За даними слідства, у липні 2023 року між КУ «Центр з обслуговування закладів та установ освіти Красноградської міської ради» та фізичною особою-підприємцем укладено договір підряду. Угода стосувалась капітального ремонту покрівлі одного з ліцеїв у м. Красноград.

Підприємця до тендеру «залучив» його знайомий — посадовець однієї з селищних військових адміністрацій на Харківщині. Саме він організував схему «заробітку» на ремонті навчального закладу.
 
Фактично ФОП-підрядник взагалі не відвідував вказаний об’єкт будівництва. Повністю роботи по ремонту покрівлі освітнього закладу виконані не були.
 
Проте до офіційних документів він вніс неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робі та їх вартості, а виручені грошові кошти були розділені між учасниками злочинної схеми.
 
Ділки незаконно заволоділи майже 1,9 млн гривень бюджетних коштів: це підтверджено низкою проведених експертиз.
 
Правоохоронці викрили фігурантів. Наразі за процесуального керівництва Красноградської окружної прокуратури Харківської області підприємцю та посадовцю повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Також підприємцю додатково інкриміновано службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування проводить СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 34