Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Прокурор Харківської області провів зустріч з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу

Голова місії КМЄС Антті Хартікайнен позитивно оцінив просування реформи прокуратури та націленість нового керівництва Харківської обласної прокуратури на якісні зміни в роботі правоохоронної системи в цілому.

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков висловив готовність до плідної співпраці з місією КМЄС, відзначив внесок місії в налагодженні системи роботи правоохоронних структур в Україні та визначив пріоритетні напрямки подальшої роботи з європейськими партнерами.

Серед головних питань співробітництва було визначено забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області, протидія майновим злочинам, ювенальна злочинність, боротьба з корупцією,  швидкість реагування та дотримання прав людини правоохоронними органами, забезпечення безпеки дорожнього руху.

За підсумками зустрічі Олександр Фільчаков висловив сподівання, що подальша співпраця з КМЄС сприятиме зміцненню реформ усіх державних органів, забезпечить високий рівень координації і співпраці між різними компетентними органами. Прокурор області відмітив, що головним  критерієм оцінки діяльності правоохоронної системи залишається довіра з боку громадян, їхнє відчуття захищеності та безпеки, швидке адаптування роботи правоохоронців до потреб населення. Олександр Фільчаков  висловив готовність виправдовувати довіру міжнародних партнерів по всіх напрямках.

Голова місії КМЄС Антті Хартікайнен подякував представникам обласної прокуратури за плідне співробітництво та висловив готовність щодо подальшого розвитку відносин.

Довідка:
1 грудня 2014 року КМЄС отримала мандат на здійснення своєї діяльності в Україні. У травні 2016 року місія поглибила свою присутність в регіонах та відкрила представництво у Харкові. За 4 роки співпраці з регіональним представництвом КМЄС на Харківщині реалізовано низку проектів. Зокрема розроблено Стратегічні напрямки забезпечення публічної безпеки і порядку на території Харківської області на 2018-2019 роки. Хід виконання заходів відслідковується робочими групами на чолі з радниками та тренерами країн ЄС.
 


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1120