Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Керівником окружної прокуратури проведено прийом засуджених у державній установі «Первомайська виправна колонія №117» (ФОТО)

Керівник Лозівської окружної прокуратури Харківської області Роман Травкін  провів особистий прийом засуджених у державній установі «Первомайська виправна колонія №117».

Первомайська виправна колонія № 117 є установою мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, тобто для тримання чоловіків, засуджених до позбавлення волі вперше. Планове наповнення колонії – 480 осіб. На момент візиту, станом на 6 квітня 2021 року, в установі утримувалося 217 осіб.

Засуджені задавали питання щодо застосування умовно-дострокового звільнення, а також щодо організації і налагодження побуту після звільнення.

Кожному засудженому, який мав намір звернутись до прокурора, надано кваліфіковані відповіді та роз'яснення.

Скарг щодо порушення конституційних прав засуджених в установі, застосування недозволених методів відносно них, незадовільних умов тримання не надходило.

Крім того, Роман Травкін, за участі лікарів філії Державної установи «Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Харківській та Луганській областях», провів перевірку з питань організації надання медичної допомоги засудженим та діяльності медичної частини № 117.

Керівник окружної прокуратури звернув особливу увагу на усунення виявлених порушень за наслідком минулої перевірки стосовно надання кваліфікованої та своєчасної медичної допомоги засудженим, забезпечення медичної частини лікарськими засобами, а також дотримання вимог законодавства щодо запобігання занесенню і поширенню в установі гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом СOVID-19 (SARS-CoV-2).

Встановлено, що виявлені у минулій перевірці порушення, за які до відповідальності притягнуто 1 посадову особу установи, на даний час усунуті, а стан медичного забезпечення в цілому відповідає вимогам чинного законодавства.
 
 
 
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1042