Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2021

Протидія злочинам в екологічній сфері — в обласній прокуратурі відбулось засідання міжвідомчої робочої групи та анонсовано створення екологічних паспортів районів (ФОТО)

28 квітня 2021 року в Харківській обласній прокуратурі під головуванням Олександра Фільчакова проведено засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії та розкриття кримінальних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища.

У заході взяли участь керівний склад апарату обласної прокуратури, керівники правоохоронних органів та державного нагляду (контролю) Харківської області, представники органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади.

Нагадаємо, після наради, проведеної 2 квітня 2021 року, наказом керівника обласної прокуратури Олександра Фільчакова утворено міжвідомчу робочу групу з питань протидії та розкриття кримінальних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища. Діяльність робочої групи направлена на активізацію протидії кримінальним правопорушенням в екологічній сфері, що є одним з пріоритетів у діяльності органів прокуратури.

Незважаючи на те, що екологічні злочини частіше за все відносять до злочинів невеликої тяжкості, вони несуть надзвичайно велику загрозу для суспільства і кожного окремого громадянина. Тому у своєму вступному слові керівник обласної прокуратури підкреслив важливість боротьби з ворогами довкілля:
«Екобезпека — наш з вами пріоритет».

Олександр Фільчаков зазначив:
«За ініціативою прокуратури спільно з органами державного нагляду та місцевого самоврядування організовано складання екологічних паспортів (карт) районів, а потім і регіону. У цих аналітично-довідкових документах наведено узагальнені дані про стан довкілля та визначено найважливіші екологічні проблеми, які потребують невідкладного вирішення».

Головна мета складання екологічних паспортів — створення інформаційної бази, відображення впливу суб’єктів господарювання на природні ресурси та довкілля, а також аналіз найважливіших екологічних проблем регіону.

Олександр Фільчаков звернувся до присутніх з вимогою активно долучитись до виконання комплексу координаційних заходів, визначених рішенням наради, яка була проведена 2 квітня. Очільник обласної прокуратури закликав до відкритості та готовності до співпраці:

«Вимагаю тісно взаємодіяти із засобами масової інформації, громадськими організаціями і представниками місцевих громад щодо отримання актуальної інформації з питань екологічної охорони».

Керівник обласної прокуратури підкреслив необхідність своєчасно та принципово надавати правову оцінку усім фактам порушень екологічного законодавства, а також вживати заходів до попередження та усунення наслідків таких порушень.

Підводячи підсумки засідання, Олександр Фільчаков нагадав, що піклування про екологію починається з кожної конкретної людини, і зазначив,
що зусилля правоохоронних та інших державних органів Харківської області мають бути спрямовані на видимий результат:

«Сподіваюсь на покращення екологічної ситуації в регіоні  найближчим часом».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 775