Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2021

Керівник обласної прокуратури взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності (ФОТО)

22 листопада 2021 року в навчально-бібліотечному корпусі Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України щодо забезпечення безпеки на дорогах міста та області через резонансні дорожньо-транспортні події.

У заході очно та в режимі відеоконференції взяли участь Генеральний прокурор, народні депутати України, керівний склад Харківської міської ради, Харківської обласної державної адміністрації, органів Національної поліції, представники інших правоохоронних, державних органів, великого бізнесу та громадськості.
 
Свій виступ Олександр Фільчаков розпочав з того, що спільним завданням законодавців, правоохоронців, представників судової влади, фахівців-науковців є не лише аналіз стану законності та дисципліни у діяльності адміністративно-юрисдикційних органів у сфері безпеки, а й розроблення додаткових дієвих механізмів запобігання виникненню ДТП та зниження тяжкості їхніх наслідків.
 
Очільник обласної прокуратури акцентував увагу на питанні профілактики та запобігання керуванню транспортними засобами неповнолітніми особами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Олександром Фільчаковим окремо наголошено увагу на тому, що у таких випадках до відповідальності мають притягатись не тільки винні, а їх батьки.
 
«Досить гострим є питання керування транспортним засобом у стані сп’яніння та відмови від проходження медичного освідування у випадку скоєння ДТП з постраждалими та загиблими. Відсутнє нормативне-правове регулювання процедури примусового відібрання біоматеріалів у «потенційних» винуватців», – зазначив Олександр Фільчаков.
 
Окрім цього, з метою підвищення ефективності роботи правоохоронних органів щодо запобігання правопорушенням у сфері безпеки дорожнього руху очільник обласної прокуратури запропонував низку змін для удосконалення законодавчого забезпечення.
 
Наприкінці свого виступу керівник обласної прокуратури запросив представників депутатського корпусу, присутніх активно долучитись до обговорення  питань у сфері безпеки дорожнього руху на спільній нараді в обласній прокуратурі, що відбудеться 23 листопада 2021 року.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 900