Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

Ми працюємо не заради голосних слів «повідомлено про підозру». Ми працюємо заради миру та встановлення справедливості! (ФОТО)

21 березня відбувся спільний брифінг керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова та начальника СУ ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова щодо чергового звірства російських військових. Мова йшла про трагедію, що сталась 23 червня минулого року: поблизу села Велика Комишуваха Ізюмського району автомобіль з подружжям розстріляли російські військові.  

Чоловік отримав численні поранення, однак йому вдалось вижити. Жінку врятував дрон українських військових: запискою «ЙДИ ЗА МНОЮ», яку повісили на коптер бійці ЗСУ, коптер вивів жінку з місця злочину. 
 
«Цинізм, жорстокість та аморальність – саме такі слова описують російську армію. Завдяки радіоперехопленню телефонної розмови підозрюваного з його дружиною встановлено, як вона розповідає йому про смерть російського співака Юрія Шатунова. Підозрюваний ділиться вже іншим фактом: він вбив людину. Цинічно, насміхаючись, що на його совісті смерть цивільного. Дружина радіє, що чоловік-армієць вбив «хохла» та говорить, як витрачає гроші на нові покупки», — розповів Олександр Фільчаков. 
 
Завдяки пильній та злагодженій роботі прокурорів Харківської обласної прокуратури, слідчих Слідчого управління ГУНП в Харківській області, співробітників Управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України у кримінальному провадженні встановлено одного з військових ЗС РФ, причетних до розстрілу. Це 25-річний мешканець м. Москва, командир 1 мотострілецької роти 1 мотострілецького батальйону БТГр 15 мотострілецького полку 2 мотострілецької дивізії 1 танкової армії Західного ВО. Йому повідомлено про підозру у скоєнні за попередньою змовою з іншими особами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного із закінченим замахом на умисне вбивство двох цивільних осіб (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). 
 
Начальник СУ ГУНП в Харківській області зазначив, що слідчими та прокурорами проведена колосальна робота у даному кримінальному провадженні. Він показав присутнім фото підозрюваного, його дружини з соціальних мереж та використані гільзи, що були знайдені неподалік місця злочину. Також Сергій Болвінов додав, що підозрюваний отримав поранення. Після лікування він перебуває на позиціях у Донецькій області.  
 
«Робота всіх правоохоронців Харківщини із фіксації та розслідування злочинів РФ постійно продовжується. За нами правда. За ними — цинічність та жорстокість. Я переконаний, що кожен винний військовий понесе визначену законом відповідальність. Віримо у ЗСУ! Спільними зусиллями до Перемоги!» — підсумував Олександр Фільчаков.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1140