Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2024

Андрій Костін разом з керівницею розслідуваннями міжнародних злочинів, вчинених в Україні, від МКС Брендою Голліс побували на Харківщині – у місцях російських атак на цивільну інфраструктуру (ВІДЕО/ФОТО)

Лише з 23 грудня зс рф здійснили 29 ракетних обстрілів Харкова та 4 напади БпЛА. Загинуло 5 осіб. 99 поранено, у тому числі 8 неповнолітніх. Генпрокурор відзначив самовіддану та згуртовану роботу органів місцевого самоврядування, рятувальників, військових та харківʼян з ліквідації наслідків ворожих атак.


Ми тісно співпрацюємо з МКС щодо розслідування фактів вбивств цивільного населення, катувань, позбавлення волі, сексуального насильства, обстрілів критичної цивільної інфраструктури, – зазначив Генпрокурор.
 

Також Андрій Костін разом Брендою Голліс відвідали село Гроза.  

 
Три місяці тому назва цього невеликого населеного пункту стала ще одним синонімом жорстокості та безпринципності ворога – поряд з Бучею, Ірпенем, Ізюмом та іншими містами й селищами, де російські війська вбивали та катували мирних українців, – констатував Генпрокурор.

 
5 жовтня 2023 року внаслідок удару ракетою «Іскандер» по кафе у цьому селі загинули 59 людей. Практично чверть усіх мешканців Грози. Сьогодні тут відновлюється життя. Попри усі спроби агресора його зруйнувати.

 
Слідство вже встановило нелюдів, які навели ворожі війська на ціль. Працюємо над ідентифікацією виконавців та російських офіцерів, які віддали цей злочинний наказ, – наголосив Андрій Костін.

 
Ми не зупиняємося на шляху до відновлення справедливості. Вдячний усім, хто підтримує нас у цьому, – додав він.

 
У Харкові Генпрокурор провів нараду за участі голови ОВА та мера міста, а також керівництва прокуратури, обласних управлінь Нацполіції України, СБУ, ДСНС та керівництва Харківського гарнізону.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 302