Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2017

Колишній депутат Харківської міськради, підозрюваний у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, залишиться під вартою

Апеляційний суд області підтримав клопотання прокуратури  області і залишив без змін рішення суду першої інстанції, який обрав для екс-депутата Харківської міської ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Нагадаємо, депутата Харківської міської ради VI-VII скликань, повноваження якого припинено достроково, оголошено підозру за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України особою, яка є представником влади).
 
За попередніми даними досудового розслідування, що проводиться слідчими Служби безпеки України, будучи депутатом, вказана особа здійснювала заклики до зміни меж території держави.
 
Зокрема, у публічних виступах він закликав громадян блокувати транспортні розв’язки з метою перешкоджання пересуванню по місту військових та поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державній владі. «Одесситам и жителям области нужно Порто-Франко, сильные друзья и крепкие границы... Нам нужно самим встать и стать югом…С завтрашнего дня Одесская область объявляется Одесской народной республикой, где вся власть принадлежит только проживающему на ее территории народу», - зазначено у зверненні.
 
Оскільки підозрюваний переховувався від слідства та не з’являвся на виклики ані слідчого, ані суду, його оголосили в розшук. 15 грудня підозрюваний  затриманий на території однієї з сусідніх областей. За рішенням  Київського районного суду м. Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
 
Досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 883