Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Прокуратурою Харківської області проводиться робота з метою підвищення рівня професійної майстерності прокурорів у сфері представницької діяльності та протидії корупції

У прокуратурі області 22 листопада 2019 року відбувся навчально-методичний семінар на тему «Представництво прокурором інтересів держави в суді, проблеми і питання, що виникають під час здійснення повноважень. Участь у розгляді судами справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією».

У вступній промові заступник прокурора області Володимир Анушкевич проінформував присутніх керівників та прокурорів місцевих прокуратур про стратегію розвитку представницької діяльності та протидії корупції органів прокуратури, про що йшлося на нараді у Генерального прокурора, яка відбулася 19 листопада 2019 року у м. Києві.

Наразі пріоритетні сфері, які потребують захисту, – це охорона навколишнього природного середовища, земля, державна та комунальна власність, бюджетна сфера тощо.

Особливу увагу органам прокуратури області необхідно зосередити на захисті особливо цінних земель, лісів, парків, земель сільськогосподарського призначення та водного фонду.

Так, у поточному році органами прокуратури області пред’явлено позовів поза межами кримінального судочинства на суму майже 1 млрд грн, судами на користь держави стягнуто коштів та повернуто майна, у тому числі добровільно відшкодовано, на суму понад 900 млн грн, а реально виконано судових рішень, постановлених за позовами прокурорів, на суму понад 500 млн грн.

Під час семінару обговорено основні проблемні питання, які перешкоджають дієвому захисту інтересів держави.  
Участь у семінарі взяли викладачі Національної академії прокуратури України (м. Київ) та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (м. Харків), а також судді господарського та адміністративного судів.

Семінар засвідчив, що співробітники прокуратури Харківської області у своїй роботі дотримуються одного вектору разом із Генеральною прокуратурою України та продовжують напрацьовувати власний позитивний досвід при вирішенні окремих проблемних питань представництва інтересів держави у суді.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 1238