Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

В Харківській обласній прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар щодо обговорення проблемних питань в сфері досудового розслідування та процесуального керівництва (ФОТО)

Під головуванням заступника керівника обласної прокуратури Станіслава Муратова проведено навчально-методичний семінар на тему «Дотримання вимог кримінального процесуального законодавства та ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань під час проведення досудового розслідування  та здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань».

Захід проведено за участі представників Офісу Генерального прокурора, суддів Харківського апеляційного суду, керівництва та слідчих другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Харкові) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, експертів Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса».

До уваги учасників семінару було представлено ряд актуальних питань, що виникають під час розгляду заяв і повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень працівниками правоохоронних органів, проведення досудового розслідування, здійснення процесуального керівництва та судового розгляду у кримінальних провадженнях зазначеної категорії.
    
Обговорено питання практики Європейського суду з прав людини, у тому числі щодо проведення ефективного розслідування і документування фактів катувань та іншого жорсткого, нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання, а також відповідальності Держави та її службових осіб.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 552